Kelikamerat ja muuta hyödyllistä

Cruising with BMW. Bensiinin hintavertailut, kelikamerat ja Keltaisten sivujen reittihaku ovat netin hyödyllisiä palveluja autoilijalle. Bensiinin hintavertailut perustuvat eri asemilta kerättyihin tietoihin bensan hinnoista. Kelikamerat ovat teiden varsille sijoitettuja Tiehallinnon ylläpitämiä kameroita. Kelikamerat ovat nykyään katseltavissa verkossa ja oiva apuväline selvitettäessä minkälainen tiesää ajoreitillä vallitsee.

Edullisin bensiini

Miltä reitin varrella olevalta asemalta löytyy edullisin bensiini? Tankkaus.comin ja polttoaine.netin avulla voit vertailla huoltoasemien bensahintoja antamissasi kaupungissa ja järjestää huoltamot hintajärjestykseen.

Polttoaine.NET

Polttoaine.netissä voit vertailla n. kuudensadan huoltamon hintoja. Palvelua voi käyttää myös WAP-puhelimella.
Polttoaine.net

Tankkaus.COM

Sen lisäksi, että Tankkaus.comin avulla voi vertailla bensanhintoja, palvelun avulla voi myös seurata auton polttoaineenkulutusta. Palvelu toimii siten, että aina tankkauksen jälkeen kirjataan ajokilometrit, tankatun bensiinin määrä ja hinta. Näiden tietojen perusteella palvelu laskee keskimääräisen bensankulutuksen ja vaikka esittää siinä tapahtuvat muutokset graafisesti.
Tankkaus.com

Reittihaku

Keltaisten sivujen reittihaun avulla voit hakea joko nopeimman tai lyhyimmän reitin kahden osoitteen välillä. Lasketun reitin voi tulostaa Suomen tiekarttaotteina, johon kuuluvat myös kääntymiskartat.
Keltaisten sivujen reittihaku

Autonavigaattori

Autonavigaattorit lupaavat viedä eksyväisenkin kuljettajan onnellisesti määränpäähänsä. Autonavigaattori määrittää auton sijainnin yleensä GPS-signaalin avulla. Kiinteästi autoon asennetut autonavigaattorit voivat seurata auton etenemistä ja kääntymistä myös autoon asennettujen liikeantureiden avulla. Nykyään markkinoilla on myös puhelimen avulla toimivia laitteita. Tällainen autonavigaattori on mm. Navicore, jossa puhelimeen liitettävän GPS-laitteen ja puhelimen avulla saadaan kasaan kelpo navigointilaite. Muista vastaavan toiminnallisuuden tarjoavista järjestelmistä myös TomTom on tutustumisen arvoinen.

Renkaat halvemmalla

Jos haluaa renkaat halvemmalla, kannattaa tutkia mahdollisuuksia ostaa renkaat netistä tai luoda katse uusiorenkaisiin. Uusiorenkaat ovat käytettyjä, uudelleenpinnoitettuja renkaita, jotka voivat olla jopa puolet uusia halvempia. Niitä testataan yleisesti samoilla testeillä kuin uusia renkaita ja niillä on usein samanlainen takuu kuin uusilla. Uusiorenkaiden johtavia valmistajia Suomessa ovat turkulainen Scason, lammilainen Ässä Rengas sekä kestiläläinen Ekoturbo.
Rengas-online.com (Saksalaisen Delticom AG:n nettirengaskauppa)

Kelikamerat

Tiehallinnon kelikamerat antavat mahdollisuuden tarkastella etukäteen miltä tieolosuhteet näyttävät suunnittelemallasi ajoreitillä. Mustavalkokuvaa antavat kelikamerat ovat enemmistönä mutta mukana on myös ilahduttavasti tarkempaa värikuvaa antavia kameroita.
Tiehallinnon kelikamerat