Tähtäimessä halpa lento - 7 vinkkiä

Lentokone lentokentällä odottaa matkustajia. Monet maksavat lennoistaan paljon enemmän kuin olisi välttämätöntä? He vain etsivät nopeasti soveltuvan lennon ja varaavat miettimättä asiaa sen enempää. Tämä ei kuitenkaan ole kannattavaa, jos haluaa säästää. Seuraavassa on vinkkejä halpojen lentojen metsästykseen.

Tutki, tutki, tutki! – Tämä kannattaa, lensit sitten kerran vuodessa tai kerran viikossa: kannattaa aina tutkia, ennen kuin varaa. Tutkimiseen sisältyy tarjousten etsiminen, vaihtoehtoisten lentoyhtiöiden tarkistaminen, alennuksia tarjoavien lippuvälittäjien etsiminen ja vertailujen lukeminen. Kannattaa käyttää aikaa, että voit varmistua tehneesi parhaan mahdollisen kaupan.

Mitä rahalla saa? – Ajattelet varmaan jo tietäväsi rahan arvon, mutta oletko varma? Seuraa hinnoittelua pitkällä aikavälillä ja tee vertailuja nähdäksesi, mikä kannattaa.

Tarkista haluamasi reitti. – Lensitpä sitten jatkuvasti samaa reittiä tai et, sinun kannattaa tarkkailla lentojen hintoja aina kun voit. Tämä tarkoittaa hintojen ja hintatrendien seuraamista. Kun pysyt perillä näistä, voit melko helposti ennakoida milloin halvat hinnat ovat saatavilla ja osaat ostaa oikeaan aikaan. Selkeitä sääntöjä ei ole, mutta kokemuksen myötä alat tunnistaa tiettyjä kuvioita.

Katso hinnat 2–3 viikkoa ennen haluamaasi lentoaikaa. – Vaikka useimmat ihmiset varaavatkin lippunsa hyvissä ajoin, voi odottaminen 14–21 vuorokauden päähän lennosta mahdollistaa lippuvarauksen alennettuun hintaan. Tämä riippuu kysynnästä ja tarjonnasta, jos kysyntä on heikkoa, voit saada todella edullisia lentoja lähempänä lähtöaikaa. Tämä taktiikka toimii parhaiten hiljaisena aikana.

Katso mieluummin pieniä kuin suuria kenttiä. – Pienillä kentillä on vähemmän vuoroja, mutta myös hinnat ovat edullisempia. Matkustajat ovat valmiita maksamaan enemmän kentän hyvästä sijainnista, minkä vuoksi "maakuntakentille" on edullisempaa lentää. Olettaen, että olet suunnitellut lentokenttäkuljetuksesi etukäteen, voit säästää paljon rahaa.

Äkkilähdöt. – Jos matkasuunnitelmasi ei ole kiveen hakattu ja jos sinulla on vaikka muutama vaihtoehto missä haluaisit käydä, kannattaa ehkä kokeilla saada ns. äkkilähtöpaikka. Riskit ovat suuret koska voi olla, ettet saa lentoa lainkaan, mutta hyvällä tuurilla voit saada valtavan alennuksen matkastasi. Joissakin tapauksissa tosin viimeiset paikat ovat erityisen kalliita, mutta kannattaa yrittää.

Kysy suoraan lentoyhtiöstä. – Halpalentosivustot menestyvät, koska ihmiset eivät enää kysy suoraan lentoyhtiöiltä. Sivuston tarjous voi olla enemmän, kuin mitä lento maksaisi suoraan lentoyhtiöstä varattuna. Näin ollen kannattaakin tehdä nopea haku lennoista yhtiön omalla sivustolla, ottaa yksityiskohdat ylös ja sitten käydä vertailusivustoilla katsomassa, kuka tekee parhaan tarjouksen. Voit yllättyä, kuinka edullisia lentoja suoraan lentoyhtiöiltä saa joissain tapauksissa.