Lennolla lasten kanssa

Lasten lelu Vanhemmat ovat luonnollisesti huolissaan lasten kanssa matkustamisesta. Lasten kanssa lentäminen ei tee poikkeusta, mutta se on mahdollista kohtalaisen rauhallisin mielin. On olemassa monia ongelmia joita lennolla voi tulla vastaan, mutta myös monia käytännöllisiä vinkkejä joita voit käyttää ongelmista selviämiseen. Kohtaamasi ongelmat riippuvat paljon siitä kuinka vanhoja lapsesi ovat. Joitakin ongelmia ovat:

1) Pikkuvauvojen ruokkiminen ja vaipanvaihto lentokoneen pienessä tilassa
2) Tuttipullojen sterilisointi pitkillä matkoilla, lyhyemmät kotimaan lennot esimerkiksi eivät tässä suhteessa ole samanlainen ongelma
3) Kiukunpuuskat, kun pikkuinen päättää olla pitämättä lentämisestä
4) Paineenvaihtelut voivat olla hyvin epämiellyttävä ja pelottavakin kokemus lapselle
5) Tylsistyminen, kun rajallisessa tilassa ei ole kiinnostavaa tekemistä
6) Muiden matkustajien ja miehistön häiritseminen

Tämä lista ei ole kaikenkattava, mutta osoittaa, että ongelmat voivat olla monen tyyppisiä ja muistuttaa, miksi kannattaa varautua. Jos matkaan valmistauu kunnolla, huomaa selviävänsä melkein mistä tahansa tilanteesta.

Vinkkejä

Lasten kanssa lentämiseen ei ole käsikirjaa, sinun pitää vain mukautua tilanteeseen ja ajatella mennessäsi kuten teet kotonakin. Se on vaikeampaa suljetussa tilassa, joka on täynnä jokaista liikettäsi hiljaa arvostelevia aikuisia, mutta unohda heidät ja keskity ratkaisuihin.

Yritä säilyttää arkirutiinit. Laita lapset nukkumaan illalla ja päiväunille normaalisti ja säilytä säännöllinen ruokailurytmi. Rutiinien järkyttäminen voi aiheuttaa monia ongelmia, joten niistä kannattaa pitää kiinni ja pikkuisesi voi hyvinkin pysyä hyväntuulisena.

Hyödynnä kaikki käytettävissä oleva tila. Kävelytä lasta pitkin käytävää, niin hän saa purkaa energiaansa ja näkee muutakin kuin edessä olevan istuimen selkänojan.

Korvien lukkoon menoa voidaan helpottaa monella tavalla. Peukalon tai tutin imeminen, veden juominen, karkin tai purukumin pureskelu ja jopa itkeminen auttavat paineen tasautumista. Jos lapsi alkaa itkeä paineenvaihtelun vuoksi, älä yritä hiljentää häntä heti. Pyri sen sijaan lohduttamaan, niin korvat todennäköisesti aukeavat pian.

Kokoa ja ota mukaan lapsesi oma lentopakkaus! Pakkaukseen voi koota hänen lempilelujaan, pari yllätystä (esimerkiksi lahjapaperiin pakattu lelu), lempiriepu tai tutti, värikyniä ja värityskirjoja, lempikirja ja lempivälipaloja jos mahdollista. Tarkoitus on, että matkalla riittää monenlaista puuhaa, kun tämä setti on mukana!