Saksa - Lennot Saksaan

German Garden Gnome.
Kuvassa mietteliäs, perinteinen saksalainen puutarhatonttu.

Lennot Saksaan taittuvat kätevästi siivellä, jonka omistaa Finnair tai joku suomesta operoiva lentoyhtiö, jonka kotipesä on Saksa kuten Lufthansa tai helmikuusta 2006 alkaen lentänyt Air Berlin. Halpalennot Saksaan onnistuvat puolestaa esim. Ryanairin avulla.

Kotimainen lentoyhtiö

Kotimaisista lentoyhtiöistä Finnair on tuttu kumppani Saksaan suuntautuvilla lennoilla

Finnair

Finnair lentää Helsingistä Saksaan kohteena mm. Berliini, Bryssel, Düsseldorf, Frankfurt, Hampuri ja München. Halvat lennot ja Finnair eivät juuri esiinny samassa lauseessa, vaikka tähän on ehkä tulossa muutosta. Toisaalta Finnair on suomalaisille se tuttu ja turvallinen lentoyhtiö.
Finnair

Halpalennot

Halpalennot Saksaan kuuluvat esim. halpalentoyhtiö Ryanairin valikoimiin.

Ryanair

Ryanairin halpalennot lennetään Tampereelta Saksan Frankfurt-Hahnin kentälle. Nimestään huolimatta lentokenttä ei sijaitse Frankfurtissa, vaan noin 120 km kaupungista länteen. Frankfurt-Hahnia eivät vaivaa suurten kenttien ongelmat. Lentokenttä on siinä määrin ruuhkaton, että esim. tolkuttoman pitkiä jonoja ei pääse helposti syntymään. Jatkolentoja harkitsevien kannattaa tarkastaa vieläkö Ryanairin nettisaitin kautta onnistuu varaamaan hotellihuoneen Frankfurt-Hahnista. Muita Frankfurt-Hahnia melko lähellä olevia paikkoja ovat esim. Luxemburg ja Köln.
Ryanair (suomeksi)

Saksalainen lentoyhtiö

Lufthansa

Vanha konkari, saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää Helsingistä kohteenaan mm. Dusseldorf, Frankfurt ja München. Lufthansan hubit euroopassa ovat Frankfurt ja München (Munich), joiden kautta Lufthansan reittiverkosto haarautuu ympäri Euroopan. Lufthansa on perinteinen lentoyhtiö niin hinnoittelultaan kuin matkustamotarjonnaltaankin, drinkit ja ruoka kuuluvat asiaan. Lufthansa on Star-allianssin jäsen. Lisäksi Lufthansa vaikuttaa tytäryhtiönsä kautta Eurowings-lentoyhtiöryppäässä.
Lufthansa (englanniksi)

Air Berlin

Air Berlin on uusi tulokas Suomesta Saksaan suuntauvilla lennoilla. Air Berlin aloittaa helmikuussa 2006 lennot Helsinki-Vantaalta kohteena Düsseldorf.
Air Berlin (englanniksi)

Germanwings

Germanwings lensi Helsingin ja Kölnin väliä vuosien 2004-2007 ajan. Vuonna 2007 yhtiö ilmoitti käynnistävänsä saneerausohjelman ja sen seurauksena lopettavansa lennot Suomeen.