Skype mikrofoni

Mitä kannattaa huomioida kun Skype on asennettu ja hankintalistalla on mikrofoni, joka toimisi mahdollisimman hyvin Skypen kanssa.

Sankaluuri (headset) tarjoaa parhaan äänenlaadun

Kuulokemikrofoniyhdistelmä eli arkikielessä sankaluuri tai headset tarjoaa parhaan äänenlaadun skypellä puheltaessa. Tämä johtuu mm. siitä, että sankaluurin kanssa voi vapaasti käännellä päätä ja mikki pysyy silti samalla etäisyydellä äänilähteestä eli suusta ja siten äänentaso kuulijan korvaan koko ajan samana. Skypen ohjeissa puhutaan jopa dramaattisesta äänenlaadun paranemisesta tavalliseen mikrofoni-kaiuttimet yhdistelmään nähden. Äänenlaatuun vaikuttaa molempien keskustelijoiden käyttämä laitteisto. Äänenlaatu on siis parempi kun myös vastapuolella on sankaluuri, verrattuna siihen, että se on vain toisella.

"Skype certified" - mikrofoni on läpäissyt Skypen testit

Skype on kehittänyt erilaisia testejä, joiden tarkoitus on määritellä miten hyvin tuote, kuten mikrofoni toimii Skypen kanssa. Tuotteet, jotka täyttävät Skypen määrittelemät laatuvaatimukset voivat käyttää ns. "Skype certified" -merkkiä markkinoinnissa. Muutaman mikrofonin itsekin hankkineena totesin lopulta, että skype certified -mikrofoni oli läpikäymistäni paras.

Mm. seuraavat kuulokemikrofoniyhdistelmät olivat "Skype certified" 30.12.2005.

Muita tapoja parantaa äänenlaatua