Soittoäänipalveluiden vertailu (jatkoa...)

Sivu: 1 2

Jippii!

Aidot soittoäänet 2,00 eur
Erikoisäänet 2,00 eur
Moniääniset (poly) 0,95 eur
Yksiääniset 0,95 eur

Jippiin! palvelussa pisti myönteisenä piirteenä silmään heti alkuhetkillä havainnollinen puhelimen yhteensopivuuden palvelun tuotteisiin selvittävä työkalu. Klikkaamalla tarkista yhteensopivuus-linkkiä sai näkyviin listan puhelimista kuvineen. Kun oma puhelin oli valittu listalta palvelu näytti räätälöidyn tuotesivun jolla esiteltiin vain ko. puhelimeen yhteensopivat soittoäänet, soittoääniluokat ja muut mobiilituotteet.

Soittoääniä voi hakea avainsanojen perusteella. Haun voi rajoittaa koskemaan vain tietyn tyyppisiä soittoääniä. Mielenkiintoinen piirre haussa oli, että se palauttaa hakutuloslistan lisäksi myös ns. suosituksia, joka sisältää ei varsinaisia hakutuloksia mutta suositellut muut soittoäänet tälle hakusanalle. Suosittelutoiminne on löytänyt tiensä myös soittoäänikohtaisille tuotesivuille joilla esitetään myös muut suosituimmat saman artistin soittoäänet.

Soittoäänet oli jaettu 15 kategoriaan. Silmään pisti erityisesti Jazz ja Kansallislaulut, joita ei kovin monessa muussa palvelussa tullut vastaan. Soittoäänien esikuuntelu tapahtuu kätevästi selaimessa selainapletin avulla. Rekisteröityneet käyttäjät voivat maksaa soittoäänen myös muilla maksutavoilla kuin puhelinlaskussa. Tällöoin soittoääntä ei tilata lähettämällä tekstiviestiä palveluun vaan syöttämällä lomakkeelle oma matkapuhelinnumero. Tämän jälkeen rekisteröityneet käyttäjät voivat valita halutun maksutavan ja maksettuaan saavat soittoäänen puhelimeensa kuten muutenkin.

Jippiin suosituimmat aidot soittoäänet vierailumme aikana olivat La Camisa Negra (Juanes), Everytime We Touch (Cascada), A Dios Le Pido (Juanes), Crazy (Gnarls Barkley) ja teema elokuvasta Mission Impossible (Adam Clayton & Larry Mullen). Soittoäänien yhteismäärä Jippiillä ei käynyt meille selväksi.

Maf.fi

Musiikki-truetonet 2.50 eur
Superpolyt 1.90 eur
Funtonet 2.00 eur
Moniääniset 1.50 eur
Yksiääniset 1.30 eur
Omat MIDI-soittoäänet 1.30 eur
Omat MP3(true tones)-soittoäänet2,00 eur

Maf.fi:n kotisivut ovat vertailuun tähän mennessä osallistuneista tyylikkäimmät, oma henkilökohtainen mielipiteeni tosin. Sivuston rakenne on selkeä ja navigaatio on toteutettu siten, että palvelussa ei päässyt eksymään. Soittoäänet oli jaettu kategorioihin tutun turvallisesti. Pikanttina lisänä oli suomi-kategorian tarkentaminen luokkiin Suomi Hip Hop, Suomi Iskelmä, Suomi Metal, Suomi Pop/Rock ja Suomi Proge. Jokaisen soittoäänityypin alta löytyy hakutoiminto, joka kohdistuu ko. tyypin soittoääniin.

Rekisteröityneet jäsenet saivat ostamistaan soittoäänistä pisteitä, joita saattoi hyödyntää uusien soittoäänien tilaamiseen. Esimerkiksi yhden moniäänisen soittoäänen ostamisesta sai 25 pistettä. Vastaavasti moniääninen soittoääni maksoi 100 pistettä. Siis ostettuaan neljä soittoääntä olisi kerännyt riittävästi pisteitä, jotta saisi yhden uuden soittoäänen pelkkien pisteiden voimalla.

Asiakaspalvelukeskuksessaan maf.fi kertoo avoimesti itsestään ja toimintatavoistaan. Yhteystiedoissa annetaan katuosoite ja puhelinnumero mikä on harvinaista alan yrittäjien palveluissa. Kaikki tämä on omiaan lisäämään luottamusta tähän yritykseen. Palautetta voi antaa myös palautelomakkeella. Ohjeet ovat muutenkin laadukkaat. Usein kysytyt kysymykset ja linkit operaattoreiden wap-asetuksiin ja jopa teknistä tietoa mihin toimintaan asetukset vaikuttavat ja miten.

Kun kävimme palvelun sivuilla, suosituimmat truetone-tyyppiset soittoäänet olivat Hard Rock Hallelujah (Lordi), Ehkä otin ehkä en (Matti Nykänen), Carnival of Rust (Poets of the fall), Kummisetä-teema, Köyhät kyykkyyn (Sepi Kumpulainen). Maf.fi:n sisältämien soittoäänien määrä ei selvinnyt meille.

Mobiilisivut

Soittoäänet 0,85 eur
Polyfoniset soittoäänet 0,95 eur

Mobiilisivut oli karun yksinkertainen saitti, jonka valikoimiin soittoäänet ja muutamat muut mobiilipalvelu kuten gsm-liittymien vertailupalvelu kuuluivat. Soittoäänet oli jaettu kategorioihin suosituimmat, uusimmat, kotimaiset, ulkomaiset ja teemat. Tilauskoodit esitetään suoraan soittoäänten listauksessa. Myös hinta esitetään tällä sivulla paitsi polyfonisten soittoäänien tapauksessa vasta soittoäänen nimeä klikkaamalla aukeavassa tietonäkymässä.

Palvelussa on yksinkertainen hakumahdollisuus. Plussana palvelun tuottajan osoitetiedot selviävät palvelusta. Palautteen antaminen on mahdollista palautelomakkeen kautta. Ohjeet rajoittuvat kuvaukseen miten soittoäänet on mahdollista tilata. Muita ohjeita kuten esim. ohjeita ongelmatilanteita varten ei ole.

Palvelun ulkoasu oli karun yksinkertainen. Soittoäänien ääninäytteet olivat MP3-muodossa ja ne piti ladata omalle koneelle kuunneltaviksi. Palvelun ohjeiden mukaan ääninäytteet oli äänitetty aidosta Nokian puhelimesta.

Käydessämme kurkkaamassa palvelua sen suosituimmat soittoäänet olivat Antaa palaa vaan (Smak), Hard Rock Hallelujah (Lordi), Kymmenen Kirosanaa (Irina), Alkaholik (Xzibit) ja Ehkä otin ehkä en (Matti Nykänen).

ZED

Aidot soittoäänet 3.00 eur
Efektit 3.00 eur
Moniääniset 1.50 eur
Yksiääniset soittoäänet 1.20 eur

ZED erottuu muista soittoäänien kauppaajista panostuksellaan erilaisiin tarpeisiin vastaaviin soittoäänipaketteihin. Pakettien ideahan on, että soittoääniä ahkerasti kuluttavat asiakkaat saavat yksittäiset soittoäänet edullisemmin maksamalla kiinteän hinnan paketista johon kuuluu tietty ennalta määrätty määrä soittoääniä. ZED AITOKlubi on suunnattu aitoja soittoääniä enemmän kuluttaville ZED MUSAklubin vastatessa moniäänisiä soittoääniä halajavien huutoon. Zed SOITTIS-klubi puolestaan vedonnee niihin, joiden silmissä kiiluvat perinteiset soittoäänet. Lisäksi tarjolla oli krediitteihin perustuva Club Zed. Klubeihin liityttiin tekstiviestillä. Liittymisen jälkeen jäsenyys uudistui ja klubimaksu perittiin aina automaattisesti neljän viikon välein kunnes asiakas peruuttitilauksen toisella tekstiviestillä.

Club Zedin neljän viikon jäsenyys maksoi yhdeksän euroa. Jäsenet saattoivattilata 30 krediitin edestä soittoääniä neljän viikon aikana. Moni- ja yksiääniset soittoäänet, efektit ja puhesoittoäänet maksoivat yhden kreditin, aidot musiikkiäänet maksoivat 10 kredittiä. Jos siis esim. tilasi kuukauden joka päivä uuden moniäänisen soittoäänen ja täten käytti neljän viikon aikana kaikki 30 krediittiään tuli yhdelle moniääniselle soittoäänelle hintaa noin 0,30 euroa. Normaalihinta oli 1.50 euroa. Käyttämättömät krediitit eivät siirtyneet seuraavalle kuukaudelle???

Zed AITO-klubi oli suunnattu aitojen soittoäänien ystäville. Se antoi mahdollisuuden tilata yhden aidon soittoäänen, yhden efektin ja yhden puhesoittoäänen neljän viikon aikana. Neljän viikon tilausjakso maksoi 4 euroa joten käyttäessään neljän viikon aikana asiakas maksoi yhdestä soittoäänestä 1,33 euroa. Zed MUSA-klubin jäseneksi neljäksi viikoksi pääsi neljällä eurolla. Jäsenet saivat tilata kuusi moniäänistä soittoääntä tämän neljän viikon aikana. Käyttäessään tänä aikana kaikki soittoäänet maksoi yksi soittoääni siis vähimmillään 0,67 euroa. Zed SOITTIS-klubissa olevat saivat tilata kuusi yksiäänistä soittoääntä neljän viikon aikana. Neljän viikon tilausjakso maksoi 4 euroa. Käytännössä tilatessaan neljän viikon aikana kaikki soittoäänet maksoi siis yksi soittoääni siis 0,67 euroa.

Palvelun suosituimmat aidot soittoäänet vierailumme aikana olivat Hard Rock Hallelujah (Lordi), Mä joka päivä töitä teen (Hyvä veli), Kymmenen Kirosanaa (Irina), Thunderstruck (AC/DC) ja Vastaa Nyt (Teräsbetoni). Pikanttina pisteenä i:n päälle palvelusta löytyi UNICEF-kategoria, josta ostettujen soittoäänien tuoton sanottiin menevän lyhentämättömänä Aasian katastrofien uhrien hyväksi.

Jamba

Aito 4,00 eur
Polyfoninen 4,00 eur
Hauska ääni 4,00 eur

Jamba pyrkii mielestämme hinnoittelullaan ohjaamaan käyttäjiä ostamaan kiinteähintainen Bonuspaketin. Bonuspaketin hinnaksi annettiin neljä euroa kuukaudessa. Tilaamalla Bonuspaketin asiakas sai 3 soittoääntä, 15 taustakuvaa, 9 kännykkäohjelmistoa ja musauutiset. Tämän päälle tulevat operaattorikohtainen tekstiviestin ja WAP/GPRS-yhteyden hinta. Käyttämättömät krediitit siirtyvät seuraavalle kuukaudelle.

Jamba kategoriasto on perinteinen. Erikoisuutena voidaan pitää kategorioira jotka sisältävät ruotsalaisia, norjalaisia ja tanskalaisia hittejä. Crazy Frog oli niinikään hyvin edustettuna jamban soittoäänissä.

Suosituimpia soittoääniä palvelun top-tenlistoilta olivat vierailun aikana Hard Rock Hallelujah (Lordi), We Are The Champions (Crazy Frog), La Camisa Negra, Kain ja Pelimies.

MTV3 Mobiili

Yksiääniset 0.95 eur
Moniääniset 1.20 eur
Aidot äänet 3.00 eur
Riffit 3.00 eur
Tuunipaikan soittarit 2.00 eur

MTV3 mobiili tuntui painottavan tarjonnassaan tv-aiheisia melodioita, ei ihme tv-kanavaan kytkeytyvältä palvelulta. Palvelun kategoriat henkivät tätä teemaa, niistä löytyi mm. kategoria Tv-tunnarit ja vielä oma kategoria Pulttibois-ohjelmalle. Muuten kategorisointi noudatteli tavallista kaavaa: Heavy/Metal, klassikot, RockPop, jne. Palvelusta voi hakea soittoääntä sekä artistin nimen että kappaleen nimen mukaan.

Soittoäänet voi esikuunnella suoraan selaimessa eli niitä ei tarvitse ladata omalle koneelle kuunnteltavaksi mediaplayerillä. Puhelinmalli valitaan alasvetovalikosta ennen kuin soittoääni tilataan, mikä tuntui hyvältä tavalta varmistaa että puhelin tukee kyseistä soittoääntä. Palvelussa oli linkit suosituimpien kännykkävalmistajien tuotesivuille, joilta saattoi käydä tarkistamassa, mitä mallia oma kännykkä edustikaan jos tämä tieto oli päässyt unohtumaan. Ohjeet sisältävät 6 useimmin kysyttyä kysymystä.

Palvelusta pääsi myös Tuunipaikalle. Tuunipaikka oli mielenkiintoisen tuntuinen palvelu, jossa soittoääniä oli mahdollista tuunata vaikka omalla tai kaverin nimellä. Palvelu toimi siten, että ensin valittiin haluttu soittoääni muutaman tarjolla olleen soittoäänen joukosta ja tämän jälkeen alasvetovalikossa listatuista nimistä valittiin yksi. Tämän jälkeen soittoääni varustettiin juuri ko. nimellä. Tarjolla oli miehen ja naisen nimiä, jotka oli listattu eri alasvetovalikoissa. Miehen ja naisen nimien lisäksi valittavissa oli lempinimiä ja yleisnimiä kuten broidi, fatsi, äityli, jne.

Palvelun MTV3 Mobiili suosituimmat soittoäänet vierailun aikana olivat Hard Rock Hallelujah (Lordi), Pelimies (Martti vainaa & Sallitut aineet), 24ctu:n teema, MTV3 pöllöorkesterin teema ja Erobiisi (Kapasiteettiyksikkö).

Netpale

Yksiääniset 0.95 eur
Moniääniset 0.95 eur
True Tones 0.95 eur
Audiot 0.95 eur

Netpale lupasi parhaat piristykset luuriisi. Ensimmäisenä pikanttina yksityiskohtana huomasimme, että palvelu on paneutunut elinympäristömme äänien siirtämiseen soittoääniksi. Autojen käyntiääniä mukeilemaan tehdyt soittoäänet yrittivät kaapata mm. alitehoisen Taunuksen ja nitroburnerin olemuksen. Palvelusta löytyi soittoääniä vastaamaan myös eläinten kutsuhuutoja sekä moottoripyörien ja aseiden ääniä. Muita tavanomaisempia kategorioita edustavat soittoäänet kuuluivat kategorioihin tv/elokuva/pelit sekä ulkomainen ja kotimainen musiikki.

Emme löytäneet kaikista soittoäänistä esikuuntelumahdollisuutta. Ne soittoäänet, joissa esikuuntelu oli mahdollista kuuntelui tapahtui lataamalla mp3-tiedosto omalle koneelle ja kuuntelemalla se sopivalla playerillä. Mystinen Not Found -ilmoitus möllötti soittoääniä listaavien sivujen lopussa möllötti eikä meille käynyt selväksi mihin se viittasi. Tästä huolimatta soittoäänet listautuivat sivulle kuitenkin nähdäksemme kuten pitikin.

Netpale-palvelusta voi tehdä hakuja, joiden kohteena on joko kappale tai esittäjä. Ohjeissa kerrotaan lyhyen ytimekkäästi miten soittoäänet tilataan jokaiselle soittoäänen tyypille erikseen. Koodi jota tarvitaan soittoäänen tilaamiseen esitetään soittoäänilistauksessa. Tällä sivulla esitetty soittoäänen hinta oli ristiriidassa ohjesivulla mainittuun soittoäänen hintaan nähden. Listaussivulla annettu soittoäänen hinta oli 11 senttiä kalliimpi kuin ohjesivulla annettu hinta. Käydessämme vierailulla menossa oli kampanja, jossa soittoäänet olivat tarjouksessa hintaan 45 senttiä per soittoääni.

Vieraillessamme palvelussa sen top-20-listojen suosituimmat soittoäänet olivat AUDI A4 1.8, Ja kun jenkki startataan, Beverly Hills Kyttä -teema, Nemo (Nightwish) ja Suspicious Minds (Elvis Presley). Emme kohdanneet missään tietoa palvelussa olevien soittoäänien määrästä.

Sivu: 1 2