Katsaus Turun hotelleihin

Asuntolaina. Turku on suosittu kotimaan matkailukaupunki ja varsinkin kesäisin sen kadut ovat täynnä vilskettä kun muualta tulleet matkailijat tutustuvat tähän Suomen vanhimpaan kaupunkiin. Turussa on useita hotelleja, joiden joukosta jokainen löytää taatusti sopivan. Hotellit ovat keskittyneet keskustan eli Kauppatorin ympäristöön. Suurin osa turisteja kiinnostavista paikoista sijaitsee niinikään kävelyetäisyydellä keskustasta, mistä seuraa että Turussa ei juuri voi mennä hotellivalinnassa täysin metsään.

Turussa on muutama hyvin perinteinen hotelli ja viime vuosina sinne on myös rakennettu uusia majoituslaitoksia. Kupittaalla ei aiemmin ollut modernia hotellia, mutta vuonna 2020 kesällä sinne avattiin uusi Sokos-hotelli Kupittaa (https://www.sokoshotels.fi/fi/turku/original-sokos-hotel-kupittaa). Sen lisäksi, että hotellista löytyvät kaikki modernin hotellin hienoudet, se on myös tehty ekologiset näkökohdat muistaen. Kupittaalla on paljon yrityksiä, ja hotelli onkin suunnattu liikematkustajille. Hotellin ravintola tarjoaa hyviä lounaita ja iltaisin maittavaa a’la carte -ruokaa.

Kakolan vankila-aluetta on rakennettu nyt myös useita vuosia asiaankuuluvalla hartaudella, ja niinikään vuonna 2020 syksyllä sinne avattiin uusi hotelli, Kakola. Hotellin huoneet on rakennettu entisen tutkintovankilan selleihin, mutta pahnat on korvattu mitä mukavimmilla sängyillä. Perhehuoneiden sängyt ovat saaneet kalterinomaiset koristeet. Huoneiden sisustus on moderni, raikas ja miljöö tekee kunnia paikan historialle ketjuineen ja vankilarekvisiittoineen.

Hotelli Seurahuonetta (https://www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-seurahuone) voi myös hyvin pitää yhtenä uudenaikaisimmista hotelleista Turussa sen käytyä läpi perusteellisen, yli vuoden kestäneen remontin, joka valmistui vuonna 2020. Turun ehkä legendaarisin hotelli Börs purettiin pois Kauppatorin laidalta, ja nyt sen tilalle on hyvää vauhtia nousemassa kokonaan uusi rakennus. Kauppatori on vielä vuoden 2020 lopussa suurta työmaata, sen alle rakennettavan maanalaisen parkkihallin takia, ja siksi Kauppatori ei tällä hetkellä ole se kaikkein tunnelmallisin pala Turkua.

Jos tavoitteena on yöpyä Turussa tavallista halvemmalla, ja on valmis luopumaan parisängystä, minibaarista, kuntosalista, pianistista loungessa ja muista hotellien ylellisyyksistä, vaihtoehtona on Laivahostelli Bore (https://www.turkuai.fi/turun-ammatti-instituutti/asiakastyot-ja-palvelut/ss-bore). Se sijaitsee Aurajoen rannalla ja siellä asutaan tämän museoidun höyrylaivan entisissä hyteissä. Toinen edullinen vaihtoehto on Omenahotelli Humalistonkadulla, jonka edullisuus perustuu itsepalveluun. Kun varaa huoneen, saa koodin, joka näppäillään lukkoon oven pielessä, jonka jälkeen pääse sisään. Hotellissa ei ole vastaanottoa eikä siellä tarjoilla aamiaista. Täällä check-in ja check-out onnistuvat ilman, että tarvitsee jonottaa kymmenen muun turistin kanssa respan jonossa.

Hieman vastaava paikka on Hesehotelli (https://www.hesburger.fi/hesehotelli) linja-autoaseman laidalla. Täällä respa löytyy alakerran Hesburger-ravintolan tiskiltä, ja myös aamiaista voi käydä nauttimassa hampurilaisravintolan tiloissa.

Lisätietoa Turun hotelleista voi katsella netistä. Hyväksi olen kokenut esimerkiksi paikallisin voimin tehdyn esittelyn Turkulaiset.fi-sivustolla. Se löytyy osoitteesta https://www.turkulaiset.fi/hotellit/. Sivulla käydään läpi Turun eri osia ja niiden hotelleja, sekä kylpylähotelleja ja yksilöllisiä vaihtoehtoja.

Turku on kaikin puolin hieno kaupunki Varsinais-Suomessa ja sen hotellitarjontaa paranee koko ajan. Se onnistuu hyvin tarjoamaan virkistävän ja turvallisen loman myös korona-aikaan.