Vuokra-autot

Have a offroad trip trough the forest. Autovuokraamojen hinnoissa on suuria eroja. Esimerkiksi Kuningaskuluttajan tekemässä vertailussa, jossa käytiin läpi viiden autovuokraamon (Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Scandiarent) erään kokoluokan vuokra-autot ero halvimman ja kalleimman vuokraamon välillä oli yli kaksinkertainen.

Tässä muutama tutustumisen arvoinen vuokra-autoja tarjoava palvelu hinta- ja palveluvertailun pohjaksi:

Avis City Car Club Eurorent
Maan laajin, yli 100
toimipisteen verkosto.
Erilainen vaihtoehto
auton vuokraukselle.
Usein tarjouksia.
Pääkaupunkiseudulla.
Budget Scandiarent Europcar
Kansainvälinen suuri
toimija.
Suomalainen pitkään
toiminut yhtiö.
Tarjoaa K-plussapisteitä
ja ykkösbonusta.

Miten vuokra-auton hinta muodostuu

Auton vuokraaminen on palvelutuote. Pitkät vuokraamon aukioloajat ja ympärivuorokautinen tiepalvelu tuovat lisäkustannuksia ja nostavat näitä palveluja tarjoavien vuokraamojen vuokra-autot kalliimpaan hintaluokkaan. Vuokraamoilla, joiden palvelut ovat rajallisemmat, esim. aukioloajat ovat lyhyemmät on paremmat mahdollisuudet tarjota vastaava vuokra-auto edullisemmin. Toiset vuokraamot kilpailevat joustavilla aukioloajoilla ja palvelulla, toiset hinnoilla. Kuluttaja tekee valinnan tarpeidensa mukaan.

Samalla vuokra-autolla voi samanaikaisesti olla useita eri hintatarjouksia eri kysyntäajankohtiin. Kysyntä vaikuttaa hintaa nostavasti ja listahinnat otetaan käyttöön sesonkiaikoina tai kun vuokra-autojen kysyntä muuten on huipussaan. Jos kysyntää ei ole, vuokra-autot vuokrataan halvemmalla. Esim. viikonloput ovat usein arkipäiviä edullisempia.

Vuokra-autoihin saattaa kuulua kolari- ja varkausvakuutuus. Vakuutukseen liittyy omavastuu. Eri vuokraamot käyttävät erilaisia omavastuita. Mitä suurempi omavastuu auton vuokranneelle sysätään, sitä edullisempi vuokra-auton hinta. Toisaalta, mitä pienempi omavastuu, sitä enemmän mahdollisessa onnettomuustilanteissa vuokraajalle koituu maksettavaksi.

Vuokra-ajan pituus sekä auton koko ja malli vaikuttavat hintaan. Mitä hienompi vuokra-auto ja mitä suurempi auton koko, sitä kalliimpi vuokra. Vuokra-ajan pituuden kasvaessa hinta per päivä tulee yleensä edullisemmaksi. Usein kannattaa arvioida etukäteen ajettavan matkan pituus ja pyytää pakettihintaa.

Vuokra-autot vuokraa...

Varsinaisten autovuokraamojen lisäksi vuokra-autot kuuluvat myös monien huoltoasemien palveluvalikoimaan. Usein huoltoasemien vuokra-autot ovat hintansa puolesta hyvin kilpailukykyisiä. Alla kerrotaan City Car Clubin "itsepalveluautonvuokrauksesta" ja esitellään muutamia perinteisiä autovuokraamoja, joiden erikoistarjouksiin kannattaa niinikään tutustua.

City Car Club

Varteenotettava vaihtoehto perinteiselle autonvuokraukselle on ns. City Car Club -järjestelmä. City Car Clubilla on autoja parkissa ja käyttövalmiina hajasijoittuna Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kirkkonummelle. Näitä autoja klubin jäsenet (tällä hetkellä reilut 3000) voivat käyttää korvausta vastaan. Tarjolla on eri tasoisia jäsenyyksiä erilaisille auton käyttömäärille. Vain harvoin autoa käyttäville tarkoitetussa white-tasossa ei ole lainkaan kuukausimaksuja. Auto varataan netissä tai puhelimitse. Auton voi noutaa ja palauttaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Pisteitä, joista auton voi noutaa tai palauttaa on useampi sata. Auton ovet avataan ja suljetaan kännykällä. Käynnistysavain on auton sisällä. Autoja on pikkuautoista, farmarien kautta pakettiautoihin.
>> City Car Club

Eurorent

Eurorent toimii pääkaupunkiseudulla ja toimittaa auton tilauksesta sinne minne asiakas haluaa, esimerkiksi lentokentälle, hotellille tai työpaikalle. Henkilöautojen, pakettiautojen, pienoisbussien ja muiden erikoisautojen lisäksi Eurorentiltä voi vuokrata erilaisia tarvikkeita kuten muuttolaatikoita, nokkakärryjä, lastenistuimia, suksitelineitä, jne.
>> Eurorent

Europcar autovuokraamo

Kuningaskuluttajan koevuokrauskierroksen edullisin vuokra-auto löytyi autovuokraamo Europcarilta. Plussa-kortin haltijat saavat Europcarin vuokraushinnoista plussaa. Suomessa Europcarilla on yhteensä 43 toimipistettä 32 paikkakunnalla. Malliston vuokra-autot ovat henkilöautoja, farmariautoja, minibusseja, maastureita ja pakettiautoja. Europcar tekee yhteistyötä mm. seuraavien autonvalmistajien kanssa: Volkswagen, Audi, Seat, Opel, Peugeot, Volvo, Jaguar, Toyota ja Mazda.
>> Europcar

Budget autovuokraamo

Budget Autovuokraamo on vuonna 1981 perustettu autovuokraamoketju. Budgetin autonvuokrauspisteitä on suurimmilla paikkakunnilta sekä lentoasemilta Suomessa. Budgetin vuokraamia automerkkejä ovat esim. Toyota Yaris, Ford Fiesta, Toyota Corolla, Ford Mondeo ja Volvo S80. Kotisivuilla on tarjouksia mm. kesän ennakkovaraajille.
>> Budget

Scandiarent autovuokraamo

Scandia Rent & Leasing on suomalainen autovuokraamo- ja leasingketju. Ketjun vanhimmat autovuokraamoyrittäjät ovat toimineet autovuokraamoalalla jo 50 vuoden ajan. Verkosto käsittää 50 toimipistettä. Scandiarentin vuokra-autot edustavat mm. seuraavia merkkejä: Audi, BMW, Chrysler, Ford, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen ja Volvo.
>> Scandiarent

Avis autovuokraamo

Aviksella on suomen suurimmissa kaupungeissa, kaikilla lentoasemilla ja useiden autoliikkeiden yhteydessä sijaisautopisteitä n. 80 kpl. Autovuokraamo Avisin vuokra-autot ovat uusia ja ne vaihdetaan keskimäärin 6 kuukauden tai 30.000 ajokilometrin välein. Avis vuokraa mm. seuraavia automerkkejä: Opel, Saab, BMW, Citroën, Mercedes-Benz ja Skoda.
>> Avis